1978 Niepoort Colheita Port
Posted: Sat Dec 03, 2005 12:48 pm
My birthday is tomorrow and each year I try to open a bottle from my birthyear. Yesterday along with other great bottles, I pop the cork of this magnificient colheita. The other best wine of the night was uninamously Mission Haut-Brion 1998, amazing!
Niepoort Colheita 1978, Another meditation wine as Niepoort as used us with his Colheita. Exuberant nose with flavours of orange peel, fresh brazillian nuts, crème brulée and nutmegs. The palate is as distinguished as the nose with the same flavours repeating in a perfectly balanced envelope that is lasting on the palate for many seconds before slowly melting into many layers of perfectly distinct flavours. Great wine! 19/20
For those who read french :
Niepoort Colheita 1978, C'est un vin de méditation comme cette maison nous habitue si assiduement avec ses colheitas. Un nez exubérant et enrobant sur des saveurs d'écorce d'orange, noix du brésil fraiche, crème brulée et la signature de muscade. La bouche est encore une fois aussi distinguée que le nez, avec les mêmes saveurs qui se répètent dans un enrobage parfaitement équilibré et qui perdure pendant plusieurs secondes avant de fondre en plusieurs étages de saveurs distinctes, du très grand vin! 19/20
Niepoort Colheita 1978, Another meditation wine as Niepoort as used us with his Colheita. Exuberant nose with flavours of orange peel, fresh brazillian nuts, crème brulée and nutmegs. The palate is as distinguished as the nose with the same flavours repeating in a perfectly balanced envelope that is lasting on the palate for many seconds before slowly melting into many layers of perfectly distinct flavours. Great wine! 19/20
For those who read french :
Niepoort Colheita 1978, C'est un vin de méditation comme cette maison nous habitue si assiduement avec ses colheitas. Un nez exubérant et enrobant sur des saveurs d'écorce d'orange, noix du brésil fraiche, crème brulée et la signature de muscade. La bouche est encore une fois aussi distinguée que le nez, avec les mêmes saveurs qui se répètent dans un enrobage parfaitement équilibré et qui perdure pendant plusieurs secondes avant de fondre en plusieurs étages de saveurs distinctes, du très grand vin! 19/20